Sara Knockaert – verhalen over MS

Sara Knockaert

MS & Schrijver

Gepubliceerd: 6 februari 2017

Zoals jullie weten zijn wij altijd op zoek naar verhalen van én over MS'ers. Onlangs ontvingen we een bericht van Sara. Sara is schrijfster en is op zoek naar inspiratie én ervaringen op het gebied van MS. En waar kan je dit beter vinden dan op Platform MS? Lees mee met het verhaal van Sara...

Sara Knockaert – verhalen over MS

Ik ben Sara Knockaert, een hotelreceptioniste die graag schrijft. Het schrijven is bij mij al vroeg begonnen. Als kind schreef ik graag verhaaltjes in mijn vrije tijd. Eens in de middelbare had ik geen tijd meer om te schrijven en geraakte het op de achtergrond. Na een paar jaar werken, kreeg ik het idee om een verhaal te schrijven. Mijn vriend moedigde mij hierin aan.

Ondertussen is een dag voor mij mislukt als ik geen letter geschreven heb.

Dus ben ik op rustige momenten op mijn werk beginnen schrijven. Wat begon als een tijdverdrijf werd algauw een obsessie, elke vrije minuut schreef ik. Ondertussen is een dag voor mij mislukt als ik geen letter geschreven heb. Zo is mijn boek 'Vlinder uit cocon' ontstaan dat verschenen is bij boekscout.nl.

Het boek gaat over een jonge vrouw die voor het eerst echt verliefd wordt. Het boek gaat over de ups en downs van hun liefde. Ook krijgt het hoofdpersonage zware rugpijn en komt ze achter een groot familiegheim. Ikzelf heb ook rugpijn, dus wat daarover in het boek geschreven staat is echt. Het schrijven helpt mij ook om te gaan met de pijn. Zodra mijn boek verschenen is, ben ik beginnen brainstormen over mijn tweede boek. Ook ben ik een blog begonnen op saraschrijftblog.wordpress.com. Het schrijven is een echte verslaving geworden.

In dit boek zal het gaan over een jonge ambitieuse vrouw die plots de ziekte MS krijgt.

Ondertussen ben ik dus bezig met mijn tweede boek. In dit boek zal het gaan over een jonge ambitieuse vrouw die plots de ziekte MS krijgt. Daarvoor ben ik nog op zoek naar mensen met deze ziekte die mij meer willen vertellen over hun ziekte. Hoe verloopt de ziekte bij jou? Wat waren je gevoelens bij de diagnose/de ziekte/ de onderzoeken? Hoe reageert je omgeving op je ziekte? Hoe ga jij om met je ziekte? Wat waren de eerste symptomen en welke symptomen heb je nu? Jullie, lezers, mogen mij jullie verhaal per e-mail doorsturen naar [email protected] Indien gewenst kan ik je naam vermelden in de proloog of het mag ook anoniem zijn. Ik kijk uit naar jullie reacties.

Met vriendelijke groeten,

Sara Knockaert

Neem een kijkje op mijn website
saraschrijftblog.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • René de Vos schreef:

  Hallo Sara
  Mijn naam is René de Vos ik ben 57 en heb MS ik ben voor 100{d7ecc6a16523239662bee70330a15653ee2d3f086489772d58210a11f9dd9a49} afgekeurd en gelukkig getrouwd dit jaar 34 jr heb twee zonen en ben nog altijd positief en opgewekt ondanks de tegen slagen ik heb op dit moment ruim 110 pagina’s vol niet om uit te geven maar voor mijzelf en wie er in geïnteresseerd is ik zal het bestand aan je doorsturen als bijlage als je voor mij een mail adres hebt

  • sara knockaert schreef:

   Beste René,

   Wauw tof. Wat dapper dat je alles opgeschreven hebt. Zou ik het mogen gebruiken om in mijn boek te verwerken? Zo ja, dan kan je het sturen naar [email protected]. Kun je mij in de mail ook laten weten of ik je naam mag vermelden in het dankwoord van het boek of niet?
   Nogmaals bedankt.

   Met vriendelijke groeten,

   Sara

 • Antoinet schreef:

  Heej Sara,

  Hier ook zo’n schrijfverslaafde.
  Waarom koos jij voor boekscout en geen andere on demand?

  Hoe is hun werkwijze jou bevallen?
  Ik vond er een enorme tijdsdruk bij komen door de deadlines die elkaar snel op volgen.
  Met een baan en gezin, erg lastig.

  Succes!

  • sara schreef:

   Hallo,

   Wat leuk dat ik op dit platform ook iemand vind die schrijft. Ik ben bij boekscout terecht gekomen per toeval. Ik had mijn manuscript verstuurt naar meerdere gewone uitgeverijen maar die wouden dat niet publiceren. Boekscout belde mij onmiddellijk op en wou mij publiceren. Het was inderdaad heel hectisch om bij hen een boek uit te geven. Zeker het verkrijgen van de emailadressen was voor mij afschuwelijk.Ik vind het ontzettend jammer dat boekscout niets doet aan promotie voor de boeken. Heb jij daar hulp bij gehad?

   Groetjes,
   Sara

 • Ingrid knockaert schreef:

  Hallo naamgenootje !
  Ikzelf ben geen schrijfster maar sinds mijn laatste opstoot verleden jaar (3de op 1j) ben ik door diep dal gegaan. Sinds dan loop ik ook met het idee om mijn verhaal/gevoel/.. ergens neer te pennen mbt Ms en welke weerslag dit heeft op mijn leven. Maar hoe begin je hier aan? Misschien is jouw oproep wel een oportuniteit om dit te doen.

  • sara schreef:

   Beste naamgenoot,

   Wel toevallig. Wat jammer om te horen dat je door een diep dal bent gegaaan. Indien je wilt kan je me je verhaal toe sturen per email aan [email protected]. Door verhalen te krijgen van mensen met de ziekte, wordt ik alleen maar meer gemotiveerd om te schrijven. Ik kijk uit naar je verhaal.

   Groetjes,

   sara

 • Miertjes…

  Annelies van der Heide

  Miertjes. Wellicht een vreemde titel maar Annelies heeft er een goed verhaal over geschreven. MS en miertjes. Gerelateerd? Volgens Annelies wel. Lees mee hoe zij haar ... › Lees meer

  Resultaten nieuwe medicatie

  Marjan

  Zoals jullie al konden lezen in mijn verhaal, neem ik sinds september 2021 andere medicatie, namelijk tecvidera. Om te kijken of deze medicatie wel aanslaat, nemen ze ... › Lees meer