The May 50K

Rianne Meersschaert

MS & Bewegen

Gepubliceerd: 8 mei 2021

Type MS: RRMS

Diagnose sinds: 2014

De diagnose MS is iets ingewikkelds. Op m’n 28e kwam de diagnose MS. Bijna 7 jaar geleden nu. Je wereld staat op z’n kop, je komt in verzet en er is verdriet. Maar gek genoeg is er ook opluchting (zie je wel, er klopte iets niet). En verder keek ik er nuchter naar. Met volle positiviteit vooruit. Waar zo’n chronische ziekte echt op neer komt, dat leer je pas de jaren daarna.

The May 50K

Gaandeweg de jaren veranderen er namelijk dingen. Heel langzaam (in mijn geval) vindt er achteruitgang plaats. Je verlegt je grenzen. Keer op keer. Waar ik 6 jaar geleden nog compleet over de zeik was omdat ik moest stoppen met volleyballen, zo heb ik vorig jaar ontdekt dat de stempel ‘afgekeurd’ 100 malen heftiger is. En zo kan ik nog diverse voorbeelden benoemen. Ik had het me allemaal zo anders voorgesteld.

Het is fijn om echt een doel te hebben om in beweging te blijven

De diagnose MS is een proces van steeds opnieuw accepteren. Je grenzen keer op keer verleggen. En altijd zelf de slingers op hangen. Want de wil om te genieten is des te groter. En ik prijs me ook gelukkig, met die berg positiviteit die bij mij altijd de overhand heeft. Gelukkig maar.

Dit jaar doe ik mee aan The May50K. Als één van de ambassadeurs heb ik team ‘The Crazy Ones’ opgezet. Want samen is zoveel leuker dan alleen. Ook fijn om een echt ‘doel’ te hebben om in beweging te blijven. Mooie bijkomstigheid is dat je je eigen doel kunt bepalen. Dus iedereen kan meedoen. Ok, het hardlopen is dan voor mij misschien voorbij, maar wandelen of fietsen kan ik!

Al snel kwam ik erachter dat ik vergeten was hoe fijn die positieve energie is die je krijgt van alle reacties. Dat gevoel dat je gesteund wordt, vrienden die zich aansluiten bij je team, je mailbox die ineens overstroomt met mailtjes van nieuwe donaties. Lieve berichtjes die mensen naar je sturen. En niet alleen ik, maar iedereen die zich inmiddels bij m’n team heeft aangesloten, werd er enthousiast van. Samen kunnen we zoveel meer bereiken!

Ik blijf hoop houden dat er een dag komt dat men de oorzaak van MS weet te achterhalen. En dan komt het einde van deze chronische ziekte pas echt dichtbij.

Hier de link naar haar eigen The May 50K pagina.

De foto is gemaakt door Hanneke Derksen Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Pascal Landheer schreef:

  Ik heb al sinds 2009 de diagnose ms en het was 1 jaar na de geboorte van mijn zoon Sem. Nu ook 16,5 jaar uit elkaar met mijn ex en het gaat redelijk goed. Wel in 2020 3x een blaasontsteking en epeleptische aanval gehad. Nu heel strikt om 2x per dag te katheriseren en dat gaat heel goed, erg blij om en ook sinds begin 2020 een hondje Pietje. Een schatje

 • De timmerfabriek

  Klaske Geerligs

  Onze oproep om mensen een platform te geven over verschillen onderwerpen die een link met MS hebben,  heeft veel reacties opgeleverd. Het verhaal van Klaske is daar éé... › Lees meer

  MS en weer afscheid nemen…

  Tamar

  Gister lazen wij het verhaal van Tamar. Een verhaal welke wij heel graag met jullie willen delen. Een verhaal over dingen niet meer kunnen doen. Over omdenken. Maar oo... › Lees meer