Wandelen

Lissy Vlemmings

MS & Bewegen

Gepubliceerd: 13 mei 2022

Ik ben echt elke dag aan het wandelen gegaan. Ongeveer 5 kilometer. Ooit iets minder en ooit iets meer. Ook op het snoepen en drinken gaan letten, geen snoep doordeweeks en frisdrank alleen maar zero. Owja en een gouden tip, tenminste ik had het ergens gelezen: eerst in de ochtend een kop zwarte koffie (ook geen suiker) en dan pas eten. Dan verbrand je 20% meer ook als je stil zit.

Wandelen

Ben daardoor inmiddels 14 kilo afgevallen, was ook wel nodig, ben maar klein. Maar waar het om gaat: voel me echt beter, fijn in mijn lijf, meer energie dus minder snel moe, en fijner in mijn hoofd, ofja relaxt na een wandeling, maar mijn cognitieve dingen (bijna alles) worden er helaas niet minder om. Maar waar het om gaat zit fijner in mijn lijf. Zelfs als ik moe ben en ik ga wandelen voel ik me af en toe daarna fitter als ervoor.

Ik voel me fitter

En heb een Apple Watch gehaald, wil alle drie mijn ringen vol hebben als het kan. Ingesteld op 45 min trainen, 530 calorieën verbranden en 7 uur staan maar denk dat zitten ook meetelt want 7 uur staan dat kan ik niet en heb hem elke dag vol.

Maargoed…. Conclusie: als het kan ga wandelen! Dat doet je echt goed!

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verhaal van mijn ouders

Marieke van der Laan

Marieke heeft mij gevraagd een stukje te schrijven over haar en de ms. Lang van stof is een slechte eigenschap van mij dus het is geen kort stukje geworden....... Eige... › Lees meer

Blog your heart out

Jolanda Lammers

Op ons verzoek om jouw blog te delen met Platform MS, kregen we vele leuke reacties. Zo ook van Jolanda. Nadat zij in 2005 de diagnose MS kreeg, begon ze al snel met h... › Lees meer