Wandelen

Lissy Vlemmings

MS & Bewegen

Gepubliceerd: 13 mei 2022

Ik ben echt elke dag aan het wandelen gegaan. Ongeveer 5 kilometer. Ooit iets minder en ooit iets meer. Ook op het snoepen en drinken gaan letten, geen snoep doordeweeks en frisdrank alleen maar zero. Owja en een gouden tip, tenminste ik had het ergens gelezen: eerst in de ochtend een kop zwarte koffie (ook geen suiker) en dan pas eten. Dan verbrand je 20% meer ook als je stil zit.

Wandelen

Ben daardoor inmiddels 14 kilo afgevallen, was ook wel nodig, ben maar klein. Maar waar het om gaat: voel me echt beter, fijn in mijn lijf, meer energie dus minder snel moe, en fijner in mijn hoofd, ofja relaxt na een wandeling, maar mijn cognitieve dingen (bijna alles) worden er helaas niet minder om. Maar waar het om gaat zit fijner in mijn lijf. Zelfs als ik moe ben en ik ga wandelen voel ik me af en toe daarna fitter als ervoor.

Ik voel me fitter

En heb een Apple Watch gehaald, wil alle drie mijn ringen vol hebben als het kan. Ingesteld op 45 min trainen, 530 calorieën verbranden en 7 uur staan maar denk dat zitten ook meetelt want 7 uur staan dat kan ik niet en heb hem elke dag vol.

Maargoed…. Conclusie: als het kan ga wandelen! Dat doet je echt goed!

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Ivon schreef:

  Heerlijk om te lezen, zo gemotiveerd ! Ik wens je veel succes toe ! Chapeau hoor.

 • 999 aannames

  Paul

  Paul schreef aan Platform MS dat de impact van social media groot kan zijn. We zien immers niet of iemand lacht of boos kijkt. Het oordelen en veroordeelt worden valt ... › Lees meer

  Overgave

  Annelies van Oost

  Annelies vertelde ons eerder over hoe zij gepraat heeft met haar dochters over wat zou gaan komen. In deze column vertelt zij ons hoe ontzettend zwaar de HSCT voor haa... › Lees meer