Wie gelooft mij?

Dyan

MS & Ervaringsverhalen

Gepubliceerd: 28 augustus 2020

Drie jaar geleden naar de neuroloog gegaan, omdat als mijn reflexen getest werden rechts veel sneller ging dan links. Hersenscan gehad en daar waren 3 vlekken op te zien. Het gaf mij grote stress. Ik had al jaren een lichaam dat niet mee wil werken. Zou het dan MS kunnen zijn?? Ondertussen verhuist naar Nijmegen en daar een nieuwe scan laten maken. Daar kreeg ik nieuwe uitleg. Gelukkig.

Wie gelooft mij?

Van één vlek zeiden ze dat het MS kon worden. Van de andere zeiden ze dat het van migraine kan komen of het zijn TIA's geweest. Ineens ging het weer slechter. Ik vergat telkens mijn sleutels, liep overal tegenaan en moest overal om janken. Vervelende tijd.

De psychiater kan mij niet helpen

Naar de huisarts gegaan om B12 laten prikken. De uitslag was 170. Met de kennis van nu weet ik dat die waarde vals was, want ik slikte 1x per week multivitaminen. Aan de pillen gegaan en op Facebook lid geworden van “B12 de vergeten ziekte”.

Sinds januari spuit ik 2x per week. Maar helaas, mijn huisarts wil mij niet naar het B12-institute sturen. Ik heb gewoon psychische klachten klaar. Dit ondanks dat de psychiater zei: het gaat zo goed met jou, ik kan jou niet helpen. Eerlijk gezegd vind ik dit een groot probleem op dit moment en is dit de reden dat ik dacht 🤔 ze vragen mensen om hun verhaal te delen, ik ga het delen.

Voordat ik 2x per week ging spuiten kreeg ik eens in de 2 maanden een B12 injectie. Op het vlekje dat MS kan worden na, zijn de vlekjes kleiner geworden. Daar was ik super blij mee. Maar ook nu met de spuiten 2x per week ben ik nog veel moe. Soms slaap ik 12 uur en soms lukt het slapen niet, dan slaap ik net 5 of 6 uurtjes per 24 uur. Hoe ik ook slaap ik ben altijd moe.

Helaas ziet de huisarts het verschil niet

Ik heb al jaren zenuwpijn en zie rare wormpjes voor mijn ogen. Daar is ook onderzoek naar gedaan mijn hersens communiceren prima met mijn ogen. Nog altijd eet ik eigenlijk te weinig. Ik krijg het gewoon niet weg, maar zolang ik geen verwijzing krijg, blijft de huisarts het op stress gooien en blijf ik "ziek" zonder diagnose.

Ondanks dat ik er niet dagelijks aan denk blijft het toch heel wat. Een vlek in mijn hoofd welke MS kan geven, nu of later. Ik hoop dat veel verhalen bekend worden en huisartsen kunnen overtuigen dat een B12 opname probleem voor grote ellende zorgt. Een B12 tekort zorgt in de hersenen voor problemen. De patiënt wordt daar zelfs met de beste psycholoog niet beter van. Ik heb het geluk dat ik een begeleidster heb die het verschil ziet, maar helaas de huisarts nog niet.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Dimitri Gallait schreef:

  Hoi…die rare wormpjes herken ik. Het zicht errond vervormd een beetje… niet scherp en vertroebelt het zicht. Het komt en gaat. Mouche Volants?

 • Ivon schreef:

  Vervelend die hulpverleners die je verhaal niet begrijpen.Ms dat is toch iets met de spieren????qua cognitief verlies is weinig bekend!?

 • Wereld MS dag – 1 diagnose en 3 gezinsleden met MS

  Laura Stevens

  Iedereen heeft een uniek verhaal. Laura vertelt ons over haar diagnose op 22e jarige leeftijd. Ook nog eens precies op haar verjaardag. Ondanks dat haar vader en zus o... › Lees meer

  MS vs. HNPP

  Danielle Bastian

  Via de Facebook pagina 'Onzichtbaarziek' komen wij Danielle (23 lentes jong...) tegen. Zij plaatste een berichtje over haar ziekte HNPP. Een ziekte welke vele gelijken... › Lees meer